Friday, February 12, 2010

Sütlü Börek




MALZMELER,

Yarım litre süt(ılık)
yarım bardak sıvıyağ
2 yemek kaşığı mahlep(isteğe bağlı)
2 çay kaşığı şeker
1 paket kuru maya
tuz
aldığı kadar un.

İÇİ İÇİN

Peynir(rendelenmiş)
maydanoz.

YAPILIŞI,

Geniş bir kaba önce ılık sütü,sıvıyağ,şeker,mahlebi ve tuzu koyup karıştıralım.
Diğer tarafta 1 bardak sıcak suyun içine mayayı koyup kabartalım.kabardıktan sonra
diğer malzemeye katalım.hepsini karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyelim.elde ettiğimiz
hamurun hafif elimize yapışması gerekiyor böylelikle hamurunuz daha çabuk ve kolay
kabarır.Üzerini örtüp hamurumuz mayalanana kadar bekletelim.hamur mayalandıktan
sonra elma büyüklüğünde bezeler alıp mümkün olduğunca ince açalım.açılan hamuru
8 parçaya bölelim(resimde de görüldüğü gibi)uçlarına iç malzemeyi koyuğp sigara
böreği gibi saralım üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim ve 180 derece
önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

NOT:Bu böreğin tarifi sevgili NUR abladan.TEŞEKKÜRLER...

No comments:

Post a Comment