Wednesday, February 17, 2010
Sebzeli Arpa Şehriye Çorbası
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağ
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 kap havuç (zar şeklinde doğranmış)
1/4 kap kereviz (zar şeklinde doğranmış
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı un
1 küçük domates küp doğranmış
3 1/2 kap tavuk suyu yada normal su oda sıcaklığında
1/4 kap arpa şehriye
1/4 kap iç bezelye
kara biber
maydanoz ve dereotu
HAZIRLANIŞI
Orta boy tencerede soğanı yağ ve tuz ile 5 veya 6 dk sote edin.Havuç ve kerevizi ilave edin. 10 dk aralarla karıştırarak orta derecede pişirin.Domates salçasını koyun karıştırın.Unu ilave edin ve sürekli karıştırarak 3 veya 4 dk kavurun.Tencereyi ateşten alın ve yavaş yavaş tavuk suyunu ilave ederek sürekli karıştırın.Tencereyi ocağa tekrar geri koyun ve kaynamaya başlar başlamaz ocağın altınıkısın.Patates tel şehriye iç bezelye ve kara biberi ilave edin.Arada karıştırarak 25 yada 30 dk pişirin.Çorbayı pişerken karıştırmazsanız dibi tutacaktır.AMAN DİKKAT!
Çorbanız piştikten sonra üzeine maydanoz ve dereotuyla süsleyip servis yapabilirsiniz.Ben bu çorbayı küçük kızım zehra için denedim ve çok güzel oldu.Küçük hanımefendi de severek yedi tabii biz de...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment