Saturday, February 13, 2010

Patlicanlı Pilav



MALZEMELER,

1 Bardak pirinç
2 adet patlican
1.5 su bardağı sıcak su
1 orta boy soğan
1/4 su bardağı zeytinyağ
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI,

Patlicanları alacalı soyup küp küp doğrayın.acı suyunun çıkması için tuzlayıp
kevgire bırakın.Zeytinyağını pilav tenceresinde isitin.İnce doğradığınız soğanı
hafifçe pembeleştirin.pirinçleride ekleyerek bir müddet kavurduktan sonra suyunu
ve tuzunu koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye
bırakın.bu arada patlicanları yıkayıp durulayın teflon bir tavada çok az zeytinyağı
ısıtıp patlicanları içine atın kapağını kapatın yumuşamaya başladıklarında arasıra
karıştırarak güzelce kızarana kadar kavrun.suyunu çeken pilavınızın altını kapatarak
10 dk dinlendirin daha sonra patlicanlarla harmanlayarak servis yapabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment