Saturday, February 13, 2010

Aş Otu Çorbası



MALZEMELER,

1.5 su bardağı haşlanmış buğday
1 yumurta
1 soğan
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
tuz
1 tutam aş otu
100 gr kıyma

NOT:bu malzemeleri ailedeki kişi sayısına göre çoğaltabilirsiniz.

HAZIRLANIŞI,

Buğdayı haşlayıp kara suyunu dökelim.Ayrı bir tencerede biraz suyla bir taşım
kaynatalım.diğer tarafta yoğurt,unu ve yumurtayı çırpıp buğdayın üzerine
döküp kaynayana kadar karıştıralım.Kaynamaya başlayınca kıymadan yaptığımız
minik köfteleri çoırbanın içine atalım.1 2 taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım
ve aş otunu koyalım(aş otu erzuruma ait bir ot çeşididir.maydanoza benzer)

Son olarak soğanı küçük küçük doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
kavrulan soğanları çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapalım.

No comments:

Post a Comment