Tuesday, February 2, 2010

Semizotu Yemeği



MALZEMELER
1 bağ semizotu
1 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates/biber salçası
2 olgun domates
1 yemek kaşığı bulgur/pirinç
tuz

HAZIRLANIŞI
Semizotunu yıkayıp temizleyin.Fazla küçültmeden doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını koyun.Yemeklik doğradığınız soğanları pempeleştirin.Soğanlar pempeleşince salçayı ekleyip karıştırın.
Domatesleri küp küp doğrayın tencereye ekleyin.Semizotlarını da ekleyin tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın.Kısık ateşte pişmeye bırakın.
Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur yada pirinç ekleyin.Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir.
Semizotuna yoğurt çok yakışır.Dilerseniz üzerine yoğurt döküp pul biber serpebilirsiniz.
Ayrıca yanında güzel bir makaraya ne dersiniz?

No comments:

Post a Comment