Friday, February 12, 2010

Avcı Böreği



MALZEMELER,

Krep hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Harcı için
100 gr kıyma
1 sğan
yarım yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı ceviz içi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
tuz karabiber
Dışı için
1 yumurta
1 kase galeta unu

HAZIRLANIŞI

Öncelikle böreğin iç harcını hazırlamak için soğanı küçük küçük doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada soğanların rengi değişinceye kadar kavurun.Kıymayı tavaya ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.Maydanoz ceviz içi ve baharatları da ekleyip 5 dk kadar pişirin.Harcı ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Krep hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın.Yapışmaz tavada krepleri arkalı önlü pişirin.Soğumaya bırakın. Soğuyan kreplerin içine kıymalı harcı koyup yayın.Rulo biçiminde sarın.Yumurtayı çırpın.Krepleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın.Sonra fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış180 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirin.Sıcak servis yapın harika oluyor.

No comments:

Post a Comment