Wednesday, February 3, 2010
Su Böreği
MALZEMELER,
3 yumurta
tuz
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN,
Beyaz peynir
Maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI,
Öncelikle bildirmek isterim ki yazdığım tarif benim küçük tavama göre.Sizler tavanızın büyüklüğüne göre veya böreğinizin kalınlığına yada inceliğine göre malzemedeki yumurta sayısını çoğaltabilirsiniz.Biz bu şekilde sevdiğimiz için benim tarifim hiç değişmez.
Geniş bir kaba yumurtaları kıralım.Yaklaşık 2 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip çırpma teli ile yumurtaların rengi dönene kadar çırpalım.Sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ne çok sert ne de çok yumuşak olmayacak bir hamur elde edelim.Bu hamurdan yaklaşık 10 yada 11 beze çıkacak.Hepsini tek tek açalım.İnce açılması makbuldür.Açma işlemi bittikten sonra geniş bir tencerede su kaynatalım.İçine biraz da tuz atmayı unutmayalım ki hamurumuz suyun içinde erimesin.Diğer tarafta da bir leğen dolusu soğuk suyumuz hazır olsun.Açtığımız yufkaları önce kaynar suyun içine sonra soğuk suyun içine atalım.Oradan alıp suyunu sıktıktan sonra yağlanmış tavamıza büzerek serelim.Tereyağ ile sıvıyağı karıştırıp erittikten sonra yufkaların her katına aşırıya gitmeden fırçayla sürüyoruz.Yufkalar bitene kadar bu şekilde devam edelim.Peynirle maydanoz karışımını ise ben 4 yufka arasına koyuyorum.Kendi isteğinize kalmış.En son haşlayıpta tavaya koyduğumuz yufkayı da yağlıyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.Aynı tavada hamsi kızartır gibi altını üstünü pişiriyoruz.Eeeee
şimdi sırada ne var? Sakın böreği yemek demeyin çünkü çok sıcak ağzınız yanar.Soğuduktan sonra kesip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Teşekkür ederim,bu çok anlaşılır olmuş
ReplyDelete