Thursday, January 28, 2010
Patatesli Açma Börek
MALZEMELER
1 Çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket yaş maya(kuru maya da olabilir)
1/2 limon suyu
2 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
4-5 tane haşlanmış patates
2 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 demet maydanoz
tuz karabiber
1 kase sıvıyağ
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.istediğiniz büyüklükte
bezelere ayırın ve hamuru 30 dk dinlendirin.Hamur dınlenırken tavaya yagı koyup
ince doğradığımız soğanları kavurun.Soğanlar kavrulduktan sonra salçasını koyun.
Peşine haşlanmış ve küçük küçük doğranmış patetesler konulup tuzu ve karabiberi eklenir.En sona maydanozu da konulup karıştırılır ve altı kapatılır.Soğumaya bırakılır.
Dinlenen bezeler tek tek açılır.Ne kadar ince açılırsa o kadar güzel olur.Hamur belli büyüklüğe gelince bıçakla ikiye bölünür.İçine patatesli harçtan konulur ve rulo şeklinde sarılır bıçakla küçük dıkdörtgen şeklinde kesilir.Son olarak üzerine isteğe bağlı yumurta yada azıcık yağla yoğurt karıştırılıp sürülür.180 derecede uzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Bu böreği ilk defa Erzincan Otlukbelindeki evimizde çok sevdiğim arkadaşım Rabia Hanımla yaptık.Kendisi Antepli.O akşam süt dışında bütün malzemeler hazırdı.Dışarıda kar var.Marketler kapalı.İllaki de o böreği yapacaz.Çocukları komşuya süte gönderdik
1 çay bardağı süte düşünebiliyor musunuz?Neyse süt geldi biz böreğimizi yaptık harika olmuştu denemenizi tavsiye ediyorum:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment