Wednesday, January 27, 2010
Galeta Unlu Poğaça
MALZEMELER,
150 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 yumurta(sarısı içine akı dışına)
İÇİ İÇİN,
Yeteri kadar rendelenmiş beyaz peynir
yarım demet maydanoz
ÜZERİ İÇİN
Bir yumurta akı
yeteri kadar galeta unu
HAZIRLANIŞI,
Oda ısısındaki margarini,sıvıyağı,yoğurdu ve yumurta sarısını çırpalım
ardından kabartma tozunu,tuzu ve aldığı kadar un ilavesi yaparak ele yapışmayan
bir hamur yoğuralım.Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra hamurdan küçük mandalina
boyutunda bezeler yapalım,yaptığımız hamurları bir miktar açıp ortalarına peynirli
harçtan koyup(patatesli de olabilir)isterseniz oval isterseniz yuvarlak bir şekil
verip önce yumurta akına daha sonra galeta ununa hertarafını bulayıp,yağlı kağıt
serilmiş fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine çizikler atabilirsiniz.önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında poğaçalar kızarana dek pişirin.
AFİYET OLSUN:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment