Monday, January 18, 2010
Karalahana Diblesi
Öncelikle size Giresunun meşhur yemeği olan karalahana diblesini sunmak istiyorum.
MALZEMELER,
2 Bağ karalahana,
1 Su bardağı bulgur,
2 adet soğan,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 su bardağı su,
2 adet patates,
2 adet havuç.
ÜZERİ İÇİN,
2 çorba kaşığı tereyağ ve pulbiber.
HAZIRLANIŞI,
1.Öncellikle karalahanalar yıkanır sonra çok ince doğranır ve haşlanır(acı suyu çıksın diye 5 dk)Doğranan lahananın bir kısmı tencereye konulur.Arasına bulguru,ince doğranan soğanı,küp şeklinde doğranan patates ve havuç eklenir.En üste Lahananın diğer kısmı konulur.Tuzu ve suyu konulduktan sonra ağzı kapatılır.Kısık ateşte 10-15 dk pişirilir.Piştikten sonra üzerine tereyağında pulbiber yakılıp üzerine dokülerek karıştırılır.
NOT:Ben havuç koymadım.İsteğe bağlı koyulabilir.
AFİYET OLSUN:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment