Wednesday, January 27, 2010

Antep Usulü Kısır





MALZEMELER,

2 Su bardağı bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 diş sarımsak
1 kuru soğan
2 demet maydanoz
1 bağ taze soğan
2-3 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
tuz,karabiber,kimyon,kurunane,isot,
1 bardak sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

Önce bulguru tuzu ve limon tuzunu bir kaba koy.kaynar suyu dök karıştır ağızını
ört dinlensin.
Maydanoz,kuru soğanı,soğanı incecik doğra.ayrı kaba al,sarımsağı soy,iyice ez.
tavaya yağı koy.kuru soğanları ekle kavur.
Bulgurun ağızını aç üzerine salçayı baharatları sarımsağı nar ekşisini ekle 5 dk
yoğur.sonra taze soğanı ekle yoğur.
iyice özleşince sıcak yağı ve maydanozu ekle.

No comments:

Post a Comment