Sunday, March 7, 2010
Kandil Simidi
MALZEMELER,
1 Paket tereyağ(oda sıcaklığında)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kg un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yumurta(sarısı içine beyazı dışına)
susam
HAZIRLANIŞI,
Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım,unu azar azar kulak memesi kıvamına
gelinceye kadar koyalım.yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan bir parça alıp
halka şekline getirelim.bu işlemi hamur bitene kadar yapalım.yaptığımız halkaları
önce yumurta akına sonrada susama bandırıp tepsiye dizelim.önceden ısıtılmış 180
derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment