Sunday, March 7, 2010

Çin Salatası



MALZEMELER,

2 su bardağı pirinç
3,3.5 su bardağı kaynar su
1 su bardağı haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 kase kornişon turşu
2,3 adet ince doğranmış taze soğan
ince doğranmış maydanoz
2 su bardağı haşlanmış mısır
limon suyu
tuz
dere otu,çörek otu

HAZIRLANIŞI,

Pirince üzerine geçecek kadar sıcak su ilave edip nişastasının çıkması için 15-20
dk bekletip suyunu süzüyoruz.Pilav tenceresinde biraz sıvıyağ ile pirinci önce
kavurup sonrada üzerini geçecek kadar yaklaşık 3 su bardağı kaynar su ekleyip pilav
gibi pişiriyoruz.Pişen pirincin kapağını açıp iyice soğutuyoruz(soğmadan
malzemeleri eklersek lapalaşır)
Yarım ay şeklinde doğranmış havuç,bezelye,mısır,taze soğan,maydanoz,dere otu ve
kornişon turşuyla harmanlıyoruz.Üzerine biraz limon suyu ve tuz ilave ediyoruz
çörek otuyla süsleyip sevgiyle servis yapıyoruz:)

No comments:

Post a Comment