Monday, April 18, 2011

Sebzeli Poğaça



MALZEMELER;

2 yumurta (birinin sarısı üzerine),
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
125gr tereyağı(oda sıcaklıgında),
1 yemek kaşığı kaymak (ben kullanmadım),
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı mısır unu,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 çay kaşığı tuz,
2.5-3 su bardağı beyaz un,
yarım demet kıyılmıs maydanoz,
yarım demet kıyılmıs dere otu,
1 orta boy rendelenmiş havuç,
150gr beyaz peynir.

HAZIRLANISI;

yumurtanın birisinin sarısını ayırıp, diğerini yoğurma kabına sırasıyla, sıvıyagı, yoğurt, tereyağı, tuz ve şekeri ekleyip karıstırın.sonra mısır ununu ekleyin. maydanoz dereotu ve havucuda ilave edip karıştıralım sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyelim. ceviz buyuklugunde hamur alıp elimizle acarak ortasına beyaz peynir koyup sekillendirelim, üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmıs 160 derecede fırında 30-35 dakika pişirin.

Tarif; alacarta by neslos.

No comments:

Post a Comment