Monday, April 18, 2011

Antep Usulu Yaglı Köfte



MALZEMELER;

•1 bardaktan 1 parmak fazla köftelik ince bulgur
•1 tepeleme yemek kaşığı salça
•1 soğan
•2 olgun domates
•1-2 diş sarımsak
•1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
•1 avuç maydanoz
•1 çay kaşığı karabiber
.1 çay kaşığı kimyon.

HAZIRLANIŞI;

•Bir tavaya sıvıyağı koyun, soğanları minik minik doğrayıp yağın içine atın ve ocağın üzerinde bekletin (ocağı daha sonra yakacağız)
•Maydanozu minik minik doğrayıp onu da bir kenarda bekletin. Yanınıza bir bardak kadar su alıp hazırlayın.
•Büyük bir tepsiye ince bulguru, baharatları ve salçayı ekleyin. Sarımsağı minik minik doğrayıp ekleyin. Tepsiye domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin veya küçük küçük doğrayın.
•Önce domateslerle salçayı birlikte elinizle ezin ve bu karışıma biraz biraz ince bulgurdan katarak karıştırmaya başlayın.
•Tüm malzeme karıştıktan sonra iki elinizle yoğurmaya başlayın.
•Köfteyi domateslerin suyunun yardımı ile birbirlerine sürterek yapacaksınız.
•Köftenin suyu çekildiğinde bir miktar daha su ekleyin, bulgurun diriliği gidene kadar yoğurmaya devam edin. Bu sırada ocaktaki yağın altını yakın ve soğanların diriliği gidene kadar ocakta tutun.
•Yağın altını kapatıp köftenin üzerine dökün, maydanozları ilave edin. Yağ sıcak olacağından biraz bekleyip dikkatli birşekilde tüm malzemeyi yoğurarak karıştırın. Tuzunu kontrol edin, elinizle parcalar kopartıp kofte sekli verin.



No comments:

Post a Comment