Friday, May 21, 2010
Tuzlu Kek
MALZEMELER,
3 Yumurta
3 su bardağı un
2/3 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1/2 bardak su
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı doğranmış siyah ve yeşil zeytin
Üzerine serpmek için çörekotu, susam
HAZIRLANIŞI,
1. Öncelikle fırınımızı 160 dereceye getirip ısınmasını sağlıyoruz.
2. Yumurtalarımızı tuzla birlikte 4-5 dakika çırpıyoruz.
3. Daha sonra sırasıyla zeytinyağı, yoğurt ve suyumuzu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz
4. Malzemeler iyice karıştıktan sonra mikseri bırakıp tahta kaşık yardımı ile elenmiş un ve kabartma tozunu karışıma ilave ediyoruz.
5. Son olarak beyaz peynir ve zeytinleri de ilave ederek yağlanmış kalıbımıza boşaltıyoruz.
6. Üzerine çörekotu ve susam serperek 160 derecede yaklaşık 1 saat pişiriyoruz
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment