Friday, May 21, 2010
Ispanaklı Pasta
MALZEMELER,
3 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı (haşlanmış ve püre halinde) Ispanak
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
ARASI İÇİN,
1 paket krem şanti
damla çikolata
HAZIRLANIŞI,
Ispanakları yıkayın ve kaynar suya atarak 2-3 dk. bekletin. Suyunu süzün ve robotta püre haline gelinceye kadar çekin. (Ispanağın çekilmiş haldeki ölçüsü 1 su bardağı olmalı)
Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı ve ıspanak püresini ekleyin ve çok az çırpın.
Toz malzemeleri bir kaba eleyin ve sıvı malzeme ile karıştırın.
180 derecede yaklaşık 35-40 dk. kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment